Save the date!

Van 20 tot 22 mei 2022 organiseert Plantentuin Meise zijn langverwachte BIOBLITZ. Word zelf natuurdedectieve en help ons samen met natuurexperten op een leerrijke en ontspannen manier de biodiversiteit van de Plantentuin in kaart te brengen. Tijdens dit 48 uur durende biodiversiteitsfestival is de Plantentuin uitzonderlijk gratis toegankelijk voor het publiek en kan je genieten van toffe activiteiten voor jong en oud, wetenschappelijke lezingen en workshops, een ambachts- en infomarktje, een kinderdorp, een eetdorp én een wetenschapsdorp.

Tijdens deze BioBlitz beloven we natuurplezier voor iedereen: van rustige recreanten tot vrolijke kinderen, van vroege vogels tot rasechte nachtuilen.

Samen met jullie zoeken we naar planten en dieren, zoals kevers, wilde planten, vleermuizen, paddenstoelen, vogels, nachtvlinders, mossen, en nog méér! Hopelijk zijn er dat héél veel, want hoe meer verschillende soorten we waarnemen, hoe beter we de biodiversiteit van onze Plantentuin in kaart kunnen brengen!

Ben jij ook nieuwsgierig en wil je ons helpen? Kom dan naar de BioBlitz en word een echte natuurdetective!

Wat BioBlitz / op zoek naar biodiversiteit.
Wanneer Van 20 mei tot en met 22 mei 2022.
Waar Plantentuin Meise. (Nieuwelaan 38, 1860 Meise, België)
Wie van 0 tot 99.
Toegang Gratis.

‘Bio’ betekent ‘leven’ en ‘Blitz’ betekent ‘snel en intensief iets doen’. Samen maken ze ‘BioBlitz’, een gezamenlijke race tegen de klok om zoveel mogelijk gegevens over planten of andere organismen vast te leggen, binnen een vaste locatie en gedurende een bepaalde tijdsperiode. De naam ‘BioBlitz’ heeft internationale bekendheid gekregen in de media als een opwindende en leuke manier om mensen de natuur te laten ontdekken.

Binnen de Groene Pioniers organiseren we een BioBlitz om enerzijds het project te promoten en anderzijds om gegevens over invasieve soorten te verzamelen. De bedoeling van de BioBlitz is dat de deelnemers meer te weten komen over de flora en fauna van de plantentuin, terwijl ze ook leren over de impact van invasieve soorten. De bezoekers worden tijdens deze BioBlitz ook op de hoogte gebracht van Groene Pioniers en hoe zij online kunnen aansluiten en via andere evenementen kunnen meewerken.

De BioBlitz zal plaatsvinden van 22 mei tot en met 24 mei 2020, zal 48 uur duren en is toegankelijk voor alle burgers. Interne en externe experts zullen aanwezig zijn om mensen te helpen planten te identificeren. Een labo met microscopen en andere identificatie hulpmiddelen is het kloppende hart. Hier worden de vondsten op naam gebracht. Het nemen van foto’s en inzamelen van materiaal zullen ook een belangrijk onderdeel zijn aangezien dit de identificatie zal vergemakkelijken.

Reserveer een heerlijk BIOBlitz-ontbijt in de Oranjerie op zaterdag 23/5 en zondag 24/5. (Reservatie online mogelijk vanaf 4 mei)