BioBlitz

‘Bio’ betekent ‘leven’ en ‘Blitz’ betekent ‘snel en intensief iets doen’. Samen maken ze ‘BioBlitz’, een gezamenlijke race tegen de klok om zoveel mogelijk gegevens over planten of andere organismen vast te leggen, binnen een vaste locatie en gedurende een bepaalde tijdsperiode. De naam ‘BioBlitz’ heeft internationale bekendheid gekregen in de media als een opwindende en leuke manier om mensen de natuur te laten ontdekken.

Binnen de Groene Pioniers organiseren we een BioBlitz om enerzijds het project te promoten en anderzijds om gegevens over invasieve soorten te verzamelen. De bedoeling van de BioBlitz is dat de deelnemers meer te weten komen over de flora en fauna van de plantentuin, terwijl ze ook leren over de impact van invasieve soorten. De bezoekers worden tijdens deze BioBlitz ook op de hoogte gebracht van Groene Pioniers en hoe zij online kunnen aansluiten en via andere evenementen kunnen meewerken.

BioBlitz mei 2020

De BioBlitz zal plaatsvinden van 22 mei tot en met 24 mei 2020, zal 48 uur duren en is toegankelijk voor alle burgers. Interne en externe experts zullen aanwezig zijn om mensen te helpen planten te identificeren. Een labo met microscopen en andere identificatie hulpmiddelen is het kloppende hart. Hier worden de vondsten op naam gebracht. Het nemen van foto’s en inzamelen van materiaal zullen ook een belangrijk onderdeel zijn aangezien dit de identificatie zal vergemakkelijken.