Kortingsactie

Voer 10 etiketten in op DoeDat.be en krijg -10% korting* in de plantenwinkel “Little green stories”.

Ken je deze plant?

De Reuzenberenklauw is een uitheemse invasieve soort die behoort tot de familie van de schermbloemigen zoals ook onze wortel en venkel. Deze soort is afkomstig uit de Kaukasus en werd reeds vanaf het begin van de 19de eeuw bij ons ingevoerd als sierplant. Sinds dan heeft de plant zich over heel Vlaanderen verspreid (voornamelijk in bermen) waar hij de diversiteit aan planten stevig terugdringt met zijn gigantische bladeren en gestalte. Contact met het sap van deze plant kan bij blootstelling ernstige huidirritaties veroorzaken. 

Plantentuin Meise doet onderzoek naar dit soort “ongewenste” planten. Aan de hand van individuele waarnemingen kunnen we te weten komen waar de planten zich vroeger en nu bevinden en hoe sterk ze hun areaal uitbreiden. Ons herbarium herbergt zo een collectie van meer dan drie miljoen individuele waarnemingen, allemaal gedroogde planten die voorzien zijn van etiket met informatie over vindplaats en datum van inzameling.

Help ons met het overschrijven van deze gegevens in DoeDat.be en ontvang een kortingsbon van -10% in de schattigste Gentse plantenwinkel “Little green stories”, Sint-Jacobsnieuwstraat 82, 9000 Gent.

*Actie loopt van 24 november 2019 tot 31 december 2019, bon geldig tot 30 juni 2020, korting enkel geldig op planten, niet op potten en accessoires. Eén bon per deelnemer, deze korting is niet cumuleerbaar noch overdraagbaar.

Agenda